Очень сильные молитвы Василию Великому 14 января на все случаи жизни: какими словами молиться и в чем просить помощи у святого?


Житие Василия Великого

Василий жил в большой и дружной семье. Из десяти детей пятеро выбрали духовный путь и впоследствии были канонизированы. Сам Василий отправился в Египет вскоре после крещения для изучения Священных Писаний. Некоторое время он ходил по святым местам, ведя исключительно монашеский образ жизни.

Основной бизнес Базилио был посвящен людям. Как архиепископ Каппадокийский, он организовывал строительство больниц, занимался и активно продвигал благотворительность, всячески защищая невиновных. Суровая монашеская жизнь не позволяла архиепископу дожить до пятидесяти лет. Однако за свою короткую жизнь он добился больших успехов в богослужении и философии, за что получил прозвище Василий Великий. И с тех пор очень популярна молитва святителя Василия Великого, так как он по сей день милосерден и добр к мирянам.

Молитва Трём святителям1

О, пресве́тлии свети́льницы Це́ркве Христо́вы, Васи́лие, Григо́рие и Иоа́нне, све́том правосла́вных догма́тов вся кон­цы́ зем­ли́ озари́вшии и ме́чем сло́ва Бо́жия ху́льных смуще́ния и шата́ния ересе́й угаси́вшия! Припа́дающе к ва́шему милосе́рдию» с ве́рою и любо́вию из глу­би­ны́ души́ вопие́м: предстоя́ще престо́лу Пресвяты́я, Единосу́щныя, Животворя́щия и Неразде́льныя Тро́ицы, за Ню́же сло́вом, писа́нием и житие́м до́бре подвиза́стеся и ду́ши своя́ полага́сте, все­гда́ моли́теся Ей, да укрепи́т и ны в правосла́вии и единомы́слии, и непоколеби́мем да́же до сме́рти испове́дании ве́ры Христо́вы, и во вседуше́внем послуша́нии Его́ Це́ркви Святе́й; да препоя́шет ны с высо­ты́ си́лою на вся неви́димыя и ви́димыя вра­ги́ на́ша; да соблюде́т Це́рковь Сво­ию́ незы́блему от неве́рия, суеве́рия, ересе́й и раско́ла; да да́рует наро́ду на́шему долгоде́нствие и во все́м благо́е поспеше́ние; па́стырем на́шим да пода́ст духо́вное трезве́ние и ре́вность о спасе́нии пасо́мых, власте́м суд и пра́вду, во́ином терпе́ние, му́жество и одоле́ние на вра­ги́, си́рым и вдови́цам заступле́ние, боля́щим исцеле́ние, ю́ным благо́е в ве́ре возраста́ние, ста́рцам утеше́ние, оби́димым заступле́ние и всем вся, ко вре́менней и ве́чней жи́зни потре́бная, я́ко да в ми́ре и покая́нии, жела́нием спасе́ния горя́ще, Го́сподеви рабо́тающе, до́брым по́двигом подвиза́ющеся, тече́ние на́ше сконча́ем и сподо́бимся в Небе́снем Ца́рствии ку́пно с ва́ми все­гда́ пе́ти и сла́вити пресвято́е и великоле́пое И́мя Отца́ и Сы́на и Свята́го Ду́ха во ве́ки веко́в. Ами́нь.

* * *

В чем помогают молитвы святому Василию?

За свою жизнь Василий изучил множество разных работ, в том числе по предметам точных наук. Поэтому святой является покровителем проповедников и учителей. Основные прошения мирян к Василию Великому адресованы следующим проблемам:

  • Демоны в сознании человека;
  • Обретите душевное спокойствие;
  • Осознание веры во Всевышнего;
  • Они просят Василия Великого защиты от врагов;
  • Избавиться от болезней;
  • На покупку дома;
  • Чтобы помочь вам в учебе.

Молитва Василия Великого об успехах в делах — очень сильная молитва, помогающая каждому, кто обращается с искренней просьбой. Особое место в православной культуре занимают молитвы, направленные на борьбу с лукавым. Он обращается к ним именно с просьбой об освобождении от лукавого и наставлении на истинный путь.

Молитва 2‑я святителю Григорию Богослову

О, вели­кий свя­ти­те­лю отче Гри­го­рие, пре­слав­ный Все­лен­ския Церкве учи­те­лю, сла­вы Пре­свя­тыя Тро­и­цы все­усерд­ный побор­ни­че, Мате­ре Божия и Ея Пре­не­по­роч­на­го Дев­ства предъ­из­бран­ный испо­вед­ни­че, пре­свет­лый чисто­ты, сми­ре­ния и тер­пе­ния обра­зе. Се аз мно­го­греш­ный и недо­стой­ный на высо­ту небес­ную взи­ра­ти, сми­рен­но молю тя, пре­муд­рый Церкве Хри­сто­вы учи­те­лю, научи мя тако бого­бо­яз­нен­но житие свое про­во­ди­ти, да нико­гда­же на путь, Божи­им пове­ле­ни­ем про­ти­вен, укло­ню­ся или совра­щен буду. Соблю­ди и изба­ви мя тво­им мно­го­мощ­ным пред­ста­тель­ством от соблаз­нов мира и коз­ней диа­воль­ских, яко­же изба­вил еси от них юно­шу, от Слад­чай­ша­го Спа­си­те­ля наше­го отсту­пив­ша и во власть сата­ны впад­ша. Даруй мне силу душев­ную усерд­ным быти под­ра­жа­те­лем доб­ро­де­те­лей тво­их высо­ких: соде­лай мя в вере пра­вей твер­да и непо­ко­ле­би­ма, укре­пи мя мало­душ­на­го в тер­пе­нии и упо­ва­нии на Гос­по­да, воз­грей в серд­це моем истин­ную Хри­сто­ву любовь, да небес­ных благ паче всех желаю и ими услаж­да­ю­ся. Испро­си мне у Гос­по­да искрен­нее о гре­сех сокру­ше­ние, да про­чее вре­мя живо­та мое­го в мире, пока­я­нии и испол­не­нии запо­ве­дей Хри­сто­вых про­вож­да­ти буду. Егда­же час мое­го скон­ча­ния при­бли­зит­ся, ты, о пре­б­ла­гий отче, с Пре­бла­го­сло­вен­ною Девою Мари­ею, тогда уско­ри на помощь, защи­ти мя от злоб­ных наве­тов вра­жи­их, и спо­до­би мя наслед­ни­ка быти рай­ских селе­ний, да куп­но с тобою и со все­ми свя­ты­ми непре­ступ­на­го Божия Вели­че­ства Пре­сто­лу пред­ста­ну и Живо­на­чаль­ную, Еди­но­сущ­ную и Нераз­дель­ную Тро­и­цу про­слав­ляю и вос­пе­ваю, прис­но и в без­ко­неч­ныя веки. Аминь.

Тексты молитв Василию Великому

Тропарь, глас 1

По всей земле ваше послание: / Я получил ваше слово, / Я божественно наставил вас, / Я понял природу вещей, / человеческая практика украсила душу Бога.

Перевод: Ваш голос разнесся по всей земле, потому что он приветствовал ваше слово: им вы открыли истины веры, достойной Бога, природу всего сущего, вы приукрасили человеческую мораль, царственный священник, преподобный отец , молитесь Христу Богу о спасении наших душ.

Кондак, глас 4

Появился незыблемый фундамент Церкви, / отдавая все неповторимое господство одному человеку, / захватывая ваши состояния, безымянный Василий, преподобный.

Перевод: Ты явился незыблемым основанием Церкви, наделив всех людей неприкосновенной собственностью и запечатав ее своим учением, явив небесного святого Василия.

Молитва первая

О великий в иерархии вселенной учитель, мудрец Божий, возлюбленный отец Василий! Добродетель вашего прогресса и ваших трудов, даже больше во славу святой Церкви, вы совершили: вы твердый исповедник и светило Христовой веры на земле. Теперь уповай на Небеса, имей дерзновение к Святой Троице, помоги нам с падшим к тебе смирением твердо и неизменно святая вера Православия до конца жизни веры, которую я сохранил, и малой веры учения, разрушающие душу словами. Святой Дух Реальности, ты тоже воспламенил, о славная Церковь Христова, огонь своим представлением в нас, а также Христос, сделай нас такими же старыми, как ты, так что мы полностью утвердились Словом Христа и со всей хвалой Христа мы даем Просите, милостивый прелат, от Отца света и всего, каждый дар коемуждо благопотребен: Детское пособие в восходящем Боге, юное целомудрие, старым и немощным укрепляющее облегчение при исцелении скорбных болезней, обманутой дисциплине и исправлении, Обидим ходатайство, защита сирот и вдов, искушаемых милосердной помощью, тех, кто отклонился от этой мирской жизни, наши отцы и братья, наш блаженный покой. Она, святой Бог, милосердно взирает на жителей горы, которые смиренны против нас, сокрушены многими искушениями и невзгодами и поднялись с земли на высоту небес. Преподаждь мы, батюшка, ваше епископское и святое благословение, но ад-осеняемии, в это новое настоящее лето и во все время нашей жизни в мире к покаянию и послушанию Святой Православной Церкви ждет, заповеди Христа усердно творяще, боролись добросовестность, движущаяся и тако Мы достигаем Царства Небесного, где вместе с вами и всеми святыми вы даруете Святую Троицу, Единую из Единого и Божественную, чтобы петь и прославлять во веки веков. Аминь.

Молитва вторая

О великий и святейший отец Василий, славнейший из Вселенской Церкви наставнику, славный Святой Троице, всеведущий враг, Богородица и ее чистокровная испанская святая Мари, многие грешники и недостойные взирать на небесные высоты, смиренно молясь, или мудрая Церковь Христова, Учителю, научи меня, как жить своей богобоязненной жизнью, но никогда не идти по пути и не заблудиться. Бодрствуйте и спасите меня своим многогранным представлением от искушений мира и зла дьявола, потому что я тоже избавил от них молодого человека, от милого Спасителя, который ушел во власть сатаны. Даруй мне силу души подражать твоим возвышенным добродетелям: дай мне веру в право быть стойким и непоколебимым, укрепляй слабонервных в терпении и уповании на Бога и на мою благодать Проси Господа обо мне самого большого искреннее раскаяние в грехах и оставшееся время моей жизни в этом мире, раскаяние и исполнение заповедей Христа для приветствия грядущего. Когда приблизится час моей смерти, Ты, Пресвятой Богородицы, с Пресвятой Богородицей, поспеши мне на помощь, защити меня от злых внушений врагов и помоги наследнику, я подарю животворный , но я прославляю и воспеваю Троицу Единую — Сознательную и Неразлучную, вечно и вовеки. Аминь.

Молитва третья

О великий и славный святой Христа, всей Вселенской Церкви Божией, учитель Бога, Православия, твердое исповедание и победитель, милосердный Василий! Взгляните на нас с высоты небес, смиренно падите к вам и умоляйте Всемогущего Господа, Его верный слуга на земле действительно был, дает нам веру, которая является праведной, истинной и неизмеримой, справедливой и милосердной. Искушения — быстрая помощь, но терпение и сила. Дай нам Свое святое благословение, чтобы осенью, в это новое лето и во все дни Божьи в мире и покаянии мы могли жить в Царстве Небесном, мы могли наслаждаться Святым, я смогу жить с тобой и быть доволен всем. Аминь.

Молитва четвертая

О великий и святейший святой отец Базилио! Взгляните с высоты небес на нас, раб Божий (имена), и умоляйте Господа, его верным слугой на земле он действительно был, да даст нам веру праведного, твердого и неизменного сохранения, Церковь Божья , и милосердие Божие, и будет повиноваться любой быстрой помощи, терпению и силе. Дай нам свое святое благословение, дабы оно было благодатью Божией в мире и обращении в мире и обращении, и в Царстве Небесном мы могли разделить с вами и со всеми святыми отцами, Святым Отцом и Святой Троицей, аминь.

Загружается…

Молитва 1‑я святителю Василию Великому2

О, вели́кий во иера́рсех, вселе́нныя учи́телю богому́дрый, преблаже́нне о́тче Васи́лие! Ве́лия по́двиги и тру­ды́ твоя́, я́же во сла́ву Святы́я Це́ркве соверши́л еси́: ты испове́дник тве́рдый и свети́льник ве́ры Христо́вы на зем­ли́ был еси́, све́том Богове́дения ве́рныя озаря́яй, ло́жная уче́ния попаля́яй и все­му́ ми́ру сло́во спаси́тельный и́стины возвеща́яй. Ны́не же, ве́лие на Небесе́х име́яй дерзнове́ние ко святе́й Тро́ице, помо­зи́ нам, со смире́нием к тебе́ припа́дающим, тве́рдо и неизме́нно святу́ю Правосла́вную ве́ру до кон­ца́ жития́ на́шего сохрани́ти, от малове́рия же, сомне́ний и колеба́ния в ве́ре соблю­ди́, да не прельще́ни бу́дем богопроти́вных и душепа́губных уче́ний словеса́ми. Дух ре́вности святы́я, е́юже ты пламене́л еси́, о пресла́вный Це́ркве Христо́вы па́стырю, возгре́и́ предста́тельством твои́м и в нас, и́хже Христо́с поста́ви бы́ти па́стырями, да всеусе́рдно просвеща́ем и утвержда́ем в пра́вей ве́ре слове́сное ста́до Христо́во. Умо­ли́ Го́споди, да возвы́сится стра­на́ на́ша, и да да́рует все­му́ наро́ду на́шему здра́вие, долгоде́нствие и во всем благо́е поспеше́ние. Испро­си́, о милосе́рдый святи́телю, от Отца́ све́тов и всем, вся́кий дар коему́ждо благопотре́бен: младе́нцем благо́е в стра́се Бо́жием возра́стание, ю́ным целому́дрие, ста́рым и немощны́м укрепле́ние, скорбя́щим утеше́ние, неду́гующим исцеле́ние, заблужд­шим вра­зум­ле­ние и исправле́ние, оби́димым заступле́ние, сирота́м и вдови́цам защище́ние, искуша́емым благода́тное поможе́ние, отше́дшим от сего́ вре́меннаго жития́ отце́м и бра́тиям на́шим блаже́нное упокое́ние. Ей, свя́тче Бо́жий, при́зри ми́лостиво от оби́телей Го́рних на нас, смире́нных, мно́гими собла́знами и напа́стьми обурева́емых, и к зем­ли́ приве́рженных воз­ве­ди́ к высо­те́ Небе́сней. Препода́ждь нам преблаги́й о́тче, твое́ архипа́стырское и свято́е благослове́ние, да, о́ным осеня́емии, в сие́ но́вое ле́то и во все про́чее вре́мя живо­та́ на́шего в ми́ре, покая́нии и послуша́нии Святе́й Правосла́вной Це́ркви поживе́м, за́поведи Христо́вы усе́рдно творя́ще, по́двигом до́брым ве́ры подвиза́ющеся, и та́ко Ца́рствия Небе́снаго дости́гнем, иде́же с тобо́ю и все́ми святы́ми сподо́би Тро́ицу Святу́ю, Единосу́щную и Неразде́льную пе́ти и сла́вити во ве́ки веко́в. Ами́нь.

Молитва 1‑я святителю Иоанну Златоусту

О, святи́телю вели́кий Иоа́нне Златоу́сте! Мно́гая и разли́чная дарова́ния от Го́спода прия́л еси́ и, я́ко раб благи́й и ве́рный, вся да́нныя тебе́ тала́нты до́бре умно́жил еси́, сего́ ра́ди вои́стину вселе́нский учи́тель был еси́, я́ко всяк во́зраст и вся́ко зва́ние от тебе́ поуча́ется. Мы же, гре́шнии (име­на), по еди́ному ки́йждо свое́ дарова́ние иму́ще, едине́ния ду́ха в сою́зе ми́ра не и́мамы, но быва́ем тщесла́вии, друг дру́га раздража́юще, друг дру́гу зави́дяще; сего́ ра́ди дарова́ния на́ша разделе́нная не в мир и спасе́ние, но во враж­ду́ и осужде́ние нам явля́ются. Те́мже к тебе́, святи́телю Бо́жий, припа́даем, раздо́ром обурева́еми, и в сокруше́нии се́рдца про́сим: моли́твами твои́ми отже­ни́ от серде́ц на́ших вся́ку зло́бу, недоброжела́тельство, го́рдость и за́висть, нас разделя́ющия, да во мно́зех у́дех еди́но те́ло церко́вное невозбра́нно пребу́дем, да по сло­ве­си́ тво­е­му́ моли́твенному возлю́бим друг дру́га и единомы́слием испове́мы Отца́ и Сы́на и Свята́го Ду́ха, Тро́ицу Единосу́щную и Неразде́льную, ны́не и при́сно, и во ве́ки веко́в. Ами́нь.

Молитва 2‑я святителю Иоанну Златоусту4

О, святи́телю вели́кий Иоа́нне Златоу́сте! Мно́гая и разли́чная дарова́ния от Го́спода прия́л еси́ и, я́ко раб благи́й и ве́рный, вся да́нныя тебе́ тала́нты до́бре умно́жил еси́: сего́ ра́ди вои́стину вселе́нский учи́тель был еси́, я́ко всяк во́зраст и вся́ко зва́ние от Тебе́ поуча́ется. Ты еси́ отроко́м – послуша́ния о́браз, ю́ным – целому́дрия свети́ло, муже́м – трудолю́бия наста́вник, ста́рым – незло́бия учи́тель, и́ноком – воздержа́ния пра́вило, моля́щимся – вождь от Бо́га вдохнове́нный, му́дрости и́щущим – ума́ просвети́тель, вити́ям доброглаго́ливым – сло́ва жива́го исто́чник неисчерпа́емый, благотворя́щим – милосе́рдия звез­да́, нача́льствующим – правле́ния му́драго о́браз, пра́вды ревни́телем – дерзнове́ния вдохнови́тель, пра́вды ра́ди гони́мым – терпе́ния наста́вник: всем вся был еси́, да вся́ко не́кия спасе́ши. Над все́ми же си́ми стяжа́л еси́ любо́вь, я́же есть соу́з соверше́нства, и то́ю, я́ко си́лою Боже́ственною, вся дарова́ния во еди́нем лице́ твое́м во еди́но совокупи́л еси́, и ту́южде любо́вь, разделе́нная примиря́ющую, в толкова́нии слове́с апо́стольских всем ве́рным пропове́дал еси́. Мы же гре́шнии, по еди́ному ки́йждо свое́ дарова́ние иму́ще, едине́ния ду́ха в сою́зе ми́ра не и́мамы, быва́ем тщесла́вни, друг дру́га раздража́юще, друг дру́гу зави́дяще: сего́ ра́ди дарова́ния на́ша разделе́нная не в мир и спасе́ние, но во враж­ду́ и осужде́ние нам явля́ются. Те́мже к тебе́, святи́телю Бо́жий, припа́даем, раздо́ром обурева́еми, и в сокруше́нии се́рдца про́сим: моли́твами твои́ми, отже­ни́ от серде́ц на́ших вся́ку го́рдость и за́висть, нас разделя́ющия, да во мно́зех у́дех еди́но те́ло церко́вное бу́дет, да по сло­ве­си́ тво­е­му́ моли́твенному возлю́бим друг дру́га и единомы́слием испове́мы Отца́ и Сы́на и Свята́го Ду́ха, Тро́ицу Единосу́щную и Неразде́льную, ны́не и при́сно и во ве́ки веко́в. Ами́нь.

Рейтинг
( 2 оценки, среднее 5 из 5 )
Понравилась статья? Поделиться с друзьями:
Для любых предложений по сайту: [email protected]