Канон Святаго Иоанна, воина и чудотворца (Ин канон).

Среди сильных молитв есть молитвы, которые написаны Иоанну Воину. На счет этого святого ходят разные сказания. Кто-то говорит, что мученик был против христианства, а кто-то наоборот, что все его действия были направлены только на помощь верующим людям.

Отрывок из канона Иоанну Воину:

«Благочестиваго воина Христова, победившаго враги душевныя и телесныя богомудренно, Иоанна мученика достодолжно песньми восхвалим, чудодействуя бо, подает обильная исцеления страждущим людем и молится Господу Богу от всяких бед спасти правоверныя…».


Святой Иоанн Воин

Иоанн Воин служил у Юлиана Отступника и вместе с другими убивал христиан

Иоанн Воин служил у Юлиана Отступника и вместе с другими убивал христиан. Но это было видно лишь внешне, а внутри он оказывал помощь всем верующим. Святой Иоанн Воин освобождал людей, захваченных в плен, помогал им в побеге, а также заранее старался предупреждать о том, что на христиан снова готовятся гонения.

Когда император узнал о том, что Иоанн Воин помогает заключенным, его бросили в темницу. После того, как императора убили, Иоанна освободили. Оставшуюся жизнь он проповедовал в Бога.

Потерялось – не беда?

В замечательной книге про Оптинских новомучеников рассказывается занимательная история. У некой христианки угнали автомобиль. Милиция честно предупредила, что марка является одной из самых угоняемых. И едва ли получится отыскать машину. Скорее всего, ее разбирают уже на запчасти в каком-нибудь гараже. Дело было в начале 90-х годов.

Но женщина лишь усмехнулась на слова милиционера. Как думаете, что она сделала? Побежала обвязывать ножки стола и просить помощи у домового? Отнюдь. Как упоминалось выше, женщина была верующей. Она стала читать “Символ веры” и 50-й Псалом.

Машина нашлась на следующий день. В каком-то непонятном дворе, но почти без повреждений.

Какие молитвы читать при потере вещи? 50-й псалом, Символ веры, молиться Иоанну-воину. Вообще, можно молиться любому святому, которому привыкли. Это может быть Матрона Московская, Ксения Петербуржская, Спиридон Тримифунтский. В общем, все зависит от желаний молящегося.

Иоанну Воину написан тропарь и кондак

Иоанну Воину написан тропарь и кондак. Чаще всего его исполняют во время его дня почитания в храме за богослужением. В этот день вы можете прийти в храм, чтобы помолиться Иоанну Воину о своих проблемах.

Тропарь, глас 8:

Блаженство Евангельское возлюбив, Богомудре Иоанне, чистоту сердца почтил еси. Темже суету мира сего пренебрегл, устремился еси зрети Бога, Иже тя прослави чудесы во врачевании различне страждущих. Сего ради молим тя: проси нам у Христа Господа всяких скорбей избавления и получения Царства Небеснаго.

Кондак, глас 6:

Благочестиваго воина Христова, победившаго враги душевныя и телесныя богомудренно, Иоанна мученика, достодолжно песньми восхвалим, чудодействуя бо, подает обильная исцеления страждущим людем, и молится Господу Богу от всяких бед спасти правоверныя.

Икос 11

Свеща еси в церкви Христовей, горящи невещественным светом благодати Божией и озаряющи тьму неразумия нашего, Иоанне преблаженне. Сего ради молим ти ся: просвети ны, омраченныя грехом, да воспоим тебе:

Радуйся, свет Божественнаго учения в сердце своем носивый; радуйся, яко тем просвещаем, тьму идольскаго служения обличил еси.

Радуйся, яко и нам темже светом просветитися тщишися; радуйся, яко славу Трисияннаго Божества лицем к лицу зриши.

Радуйся, луча благодати Божией, от Солнца Правды возжженная; радуйся, озаряяй тьму неведения нашего светом Христовых заповедей.

Радуйся, путеводная звезда всем ищущим спасения; радуйся, яко наставляеши нас на всякое дело благое.

Радуйся, яко мысль благу нам на сердце во благовремении полагаеши; радуйся, яко воинскому званию образ добраго воина в себе показуеши.

Радуйся, озаривый вселенную светом добродетелей твоих; радуйся, яко, видя добрая дела твоя, человецы Отца Небеснаго прославляют.

Радуйся, Иоанне святый, Воине и преславный чудотворче.

От врагов и от обидчиков читается молитва Иоанну Воину

Считается, что от врагов, которые вас преследуют, нужно молиться Иоанну Воину. При этом нужно понимать, что враги могут быть как видимые, так и невидимые.


Один из вариантов икон Иоанну Воину

Молитва Иоанну Воину от обидчиков:

О мучениче Христов, Иоанне воине! Храбрый еси во бранех, и врагом прогонитель, и обидимым заступник, всем православным христианом. О великий заступниче и угодниче Христов, Иоанне воинственниче! Помилуй нас, грешных и недостоиных, и заступи в бедах и в скорбех, и в печалех и во всякой злой напасти, и от всякаго злаго и обидящаго человека, тебе бо дана бысть таковая благодать от Бога, еже молитися за ны, грешныя, в бедах и напастех зле страждущия.

Избави убо нас от обидящих и ненавидящих, буди нам поборник крепок на вся видимыя и невидимыя враги наша. О великий поборниче, Иоанне воине!

Не забуди нас, всегда молящихся тебе, просящих помощи и неоскудныя милости твоея, и сподоби нас, грешных и недостойных, получити от Бога неизреченная благая, яже уготова любящим Его.

Яко подобает Ему всякая слава, честь и поклонение, Отцу и Сыну и Святому Духу, ныне, и присно, и во веки веков. Аминь.

Икос 11

Свеща́ еси́ в це́рк­ви Христо́вей, горя́щи невеще́ственным све́­том бла­го­да́­ти Бо́­жией и оза­ря́ю­щи тьму не­ра­зу́­мия на́­ше­го, Иоа́нне пре­бла­же́н­не. Се­го́ ра́­ди мо́­лим ти ся: про­све­ти́ ны, омраче́нныя грехо́м, да вос­по­и́м те­бе́:

Ра́­дуй­ся, свет Бо­же́ст­вен­на­го уче́ния в се́рд­це сво­е́м носи́вый; ра́­дуй­ся, я́ко тем просвеща́ем, тьму и́дольскаго слу­же́­ния обличи́л еси́.

Ра́­дуй­ся, я́ко и нам те́м­же све́­том просвети́тися тщи́шися; ра́­дуй­ся, я́ко сла́­ву Трисия́ннаго Бо­же­ства́ ли­це́м к Ли­цу́ зри́ши.

Ра́­дуй­ся, лу­чу́ бла­го­да́­ти Бо́­жией, от Со́лн­ца Пра́в­ды возжже́нный; ра́­дуй­ся, озаря́яй тьму неве́дения на́­ше­го све́­том Хри­сто́­вых за́­по­ве­дей.

Ра́­дуй­ся, путево́дная звез­да́ всем и́щу­щим спа­се́­ния; ра́­дуй­ся, я́ко наставля́еши нас на вся́­кое де́ло благо́е.

Ра́­дуй­ся, я́ко мысль бла́гу нам на се́рд­це во благовре́мении полага́еши; ра́­дуй­ся, я́ко во́инскому зва́нию о́б­раз до́браго во́ина в се­бе́ показу́еши.

Ра́­дуй­ся, озари́вый вселе́нную све́­том доб­ро­де́­те­лей тво­и́х; ра́­дуй­ся, я́ко, ви́­дя до́б­рая де́ла твоя́, челове́цы От­ца́ Не­бе́с­на­го прославля́ют.

Ра́­дуй­ся, Иоа́нне, свя­ты́й Во́и­не и пре­сла́в­ный чу­до­тво́р­че.

Если что-то потерял, читается молитва о потерянной вещи Иоанну Воину

Многие люди считают, что если у тебя что-то украли, то об этом можно просто на просто забыть. То, что украли, уже не вернуть, остается только смириться. Но многие люди считают иначе.

Если что-то потерял, читается молитва о потерянной вещи. Часто люди читают молитву при потере денег, документов. Также данная молитва Иоанну Воину читается на возврат украденного.

Молитва на потерянную вещь

Многие люди спрашивают, есть ли какое-то молитвенное правило для чтения таких молитв? На самом деле, правил так таковых нет, но не стоит перед молитвой проклинать или сердится на вашего обидчика.

Важно быть милостивым даже к тому, кто вас обидел.

Молитва Иоанну Воину о потерянной вещи и возвращении украденного:

О, мучениче Христов Иоанне Воине! Храбрый во бранех, и скорый заступник православных христиан в бедах и напастях их, по данной благодати от Бога!

Буди нам поборник крепок на вся видимыя и невидимыя враги наша. Воинству нашему на враги победу даруй, да смирятся противящиися нам и вразумятся, и Бога истиннаго познают и святую Его Церковь Православную.

Мы же, грешнии, да сподобимся прославляти Господа Спаса нашего во Царствии Его вкупе с тобою во веки. Аминь.

Молитва Иоанну Воину о возвращении долга:

О великий Христов мучениче Иоанне, православных поборниче, врагов прогонителю и обидимых заступниче! Услыши нас, в бедах и скорбех молящихся тебе, яко дана тебе, бысть благодать от Бога печальныя утешати, немощным помогати, неповинныя от напрасныя смерти избавляти и за всех зле страждущих молитися.

Буди убо и нам поборник крепок на вся видимыя и невидимыя враги наша, яко да твоею помощию и поборством по нас посрамятся вси являющии нам злая.

Умоли Господа нашего, да сподобит ны, грешныя и недостойныя рабы Своя (имена), получити от Него неизреченная благая, яже уготова любящим Его, в Троице Святей славимаго Бога, всегда, ныне и присно и во веки веков. Аминь.

Существует молитва к Иоанну под названием личное прошение

Также существует молитва к Иоанну Воину под названием личное прошение. В ней вы можете попросить помощи и поддержки от святого. После прочтения молитвы попросите то, что вы хотите.


К Иоанну Воину всегда можно обратиться за тем, что вам необходимо

Не забывайте также о том, что вы всегда можете обратиться к святому своими простыми словами. Самое главное, чтобы ваши слова шли от самого сердца и были искренними. Потому что только искренние молитвы будут услышаны, только тогда вы сможете получить просимое.

Молитва Иоанну Воину личное прошение:

О преславный угодниче Христов Иоанне Воине! Храбр был еси в ратех, врагом прогонитель и обидимых заступник, ныне же и всем православным Христианом скорый помощник являешися. Помяни нас, грешных и недостойных, и заступи нас в бедах и скорбех и печалех и во всякой злой напасти, и от всякаго злаго и обидящаго человека защити нас: тебе бо дана бысть от Бога благодать молитися за ны грешныя (имя), зле страждущия.

О, великий поборниче, врагов прогонителю, христолюбиваго воинства покровителю и обидимых заступниче, Иоанне Воине!

Не забуди нас грешных, молящихся тебе и твоея помощи и неоскудныя милости просящих, и сподоби ны грешныя и недостойныя неизреченная благая от Бога получити.

Яко Тому подобает всякая слава, честь и поклонение, Отцу и Сыну, и Святому Духу, ныне и присно и во веки веков.

Иоанну Воину написан канон

Иоанну Воину написан канон, который можно читать перед иконой святого.

Канон Иоанну Воину:

Песнь 1

Ирмос: Грядите, людие, поим песнь Христу Богу, раздельшему море и наставльшему люди, яже изведе из работы египетския, яко прославися.

Светлое празднество твое, святе Иоанне, радостно на духовную трапезу нас созывает, в нейже учреждаеши ны вся, к тебе притекающия, даровании, в пользу прошения нам исполняя.

Подвигом добрым подвизався на земли, преблаженне Иоанне, и от злаго мучителя мученики Христовы сохраняя, приял еси от Христа Бога Небесную жизнь, отнюдуже в скорбех нам подаждь помощь.

Воинством истинным, Богомудре, злочестиваго царя небрег мучительства и богатство нищим Христа ради расточив, приял еси дар чудес от Бога, лукавыя человеки обличая, благочестивым способствуеши.

Воинство земное небрегл еси, иногда Христа ради тело свое удручая постом и молитвою, и враги посрамил еси. Сего ради и чудесы от Бога обогатился еси.

Богородичен: Воплотися из Тебе боголепно Слово Безплотное премножеством человеколюбия, Пречистая Дево; Егоже, Владычице, моли вечное блаженство даровати нам.

Песнь 3

Ирмос: На камене мя веры утвердив, разширил еси уста моя на враги моя, возвесели бо ся дух мой, внегда пети: несть свят, якоже Бог наш, и несть праведен, паче Тебе, Господи.

С мученики несумненну веру стяжав, благодушне, и Христу Иисусу быв воин, добродетельми обогатился еси; темже совершающим память твою честную благое просвещение всегда даруй.

Лукавнующим зле невидимый гонитель, мучениче Христов, являешися и крадьбы, в тайне сущия, открываеши, приял бо еси власть от Бога полезная ко спасению всем содевати.

Якоже столп непоколеблем, сердце твое, всечестне Иоанне, имея, любовь мучеником Христовым сотворил еси, не бояся царева суровства, темже в любви Господни утверждатися нам помози.

Яко дерзновение имея к Богу, Иоанне, воин ныне Небесному Царю сый, проси нам грехов оставления, празднующим память твою.

Богородичен: Богородице, Мати Господа Иисуса, со всеми святыми Того моли избавити ны от всех бед и скорбей, яко да посрамятся вси, являющии рабом Твоим злая, хвалити же с Сыном Тя присно нас сподоби.

Седален, глас 8

Царю Небесному и Творцу веков угождая присно, законопреступнаго Иулиана мучителя вся злоковарныя и богомерзкия советы отразил еси, славне, идолом бездушным жертвы возбранив творити, и тако в подвизе душу твою в руце Господу Богу предал еси. Егоже моли, святе Иоанне, прегрешений оставление нам даровати, чествующим святую память твою.

Песнь 4

Ирмос: Пришел еси от Девы не ходатай, ни Ангел, но Сам, Господи, воплощся, и спасл еси всего мя, человека. Тем зову Ти: слава силе Твоей, Господи.

Уподобился еси распеншемуся волею на Древе Христу Богу нашему, всечестне, сраспенся Ему всяким воздержанием, молитвою же, и милостынею, и многими добродеяньми.

Се даже до смерти, Иоанне мучениче, смирился еси: святыя бо твоя мощи на месте в погребении странных быша сокровены, сего ради Господь по всей вселенней тебе прослави.

Царя преступника Иулиана воинство тленное во власти содержав, от того послан был еси убивати Христовы мученики. Но ты, блаженне, тыя храня, в вере утверждал еси, во еже пети: слава силе Твоей, Господи.

Небеснаго ради радования и будущаго праведным веселия земная вся оставил еси мудрования, и, всячески добродетельми Богу угождая, за ны молися, Иоанне всечестне.

Богородичен: Недоумение во спасение предлежит ми, от обышедших мя зол, Пречистая. Темже избави мя от них скоро, благоразумие подающи, к Тебе бо единей прибегох, Богомати.

Песнь 5

Ирмос: Света Подателю и веков Творче, Господи, во свете Твоих повелений настави нас: разве бо Тебе, иного бога не знаем.

Таин Божественных вкусив в разуме, Иоанне, проповедь Божия рождения исповедал еси, глаголя пред всеми: иного бога, разве Всетворца, не знаю.

Возлюбившаго Господа любите, — возглаголал еси, страстотерпче, страждущим мучеником, в Егоже любви утвердився, обогатился еси чудесы, врачуя болезни многия.

Славу мира сего ни во чтоже, Богомудре воине, вменил еси, славы ради Христовы, темже, страдальчество совершив и славы Божественныя сподобився, нам получити оную молися.

Не убоявся законопреступнаго царя повеления, вместо мук христианы заступаше, и сокрывахуся твоим повелением, и сего ради воин бысть Царю силам.

Богородичен: Тя, Владычице, молим, славяще Твое о нас милосердие: всяких ны скорбей, Марие, свободи и помози утреневати нам к Богу и вечнаго блаженства сподобитися.

Песнь 6

Ирмос: В бездне греховней валялся, неизследную милосердия Твоего призываю бездну: от тли, Боже, мя возведи.

Силою Божиею укрепився, мучеников славо, Иоанне, прещений нечестивых небрегл еси; ныне же зря радостне Бога, от злых нас избави.

Молитвами и постом и в целомудрии всяким воздержанием Богу угодил еси, всечестне; свыше назирая, свобождай ны от скорби.

Просимая чествующим тя верно, блаженне, подаеши, злыя человеки обличая, о кающихся же Богу моляся.

Мученическое дерзновение восприим, потщался еси по вере Христове поборати, якоже добрый воин, вооружи себе силою Креста Господня, от Негоже даром чудес обогатися.

Богородичен: Уврачуй, Богородице, страсти душ и телес наших, Врача Христа нам порождши, и вражие злоковарство посрами милосердием Твоим.

Кондак, глас 6

Благочестиваго воина Христова, победившаго враги душевныя и телесныя богомудренно, Иоанна мученика достодолжно песньми восхвалим, чудодействуя бо, подает обильная исцеления страждущим людем и молится Господу Богу от всяких бед спасти правоверныя.

Икос

Кто подвиги твоя и страдания ради веры в Господа Иисуса изрещи возможет, прехвальне Иоанне? Или киими тя увенчаем похвалами, ради мужественнаго твоего в законе Господни и во истиннем благочестии стояния?

Попрал бо еси вся козни душетлителя врага, целомудрием и всякими добротворении вооружився; богатство и славу и похоть вредную возненавидев, нищету и поношение Христово возлюбил еси, страждущим в скорбех помогая.

Темже, вселився в Небесныя кровы, дарований преславных чудес обогатился еси. Оттуду убо, блаженне, вся, притекающия к тебе, назирай, помощи творя, во еже от всяких бед спасти правоверныя.

Песнь 7

Ирмос: Образу златому, на поли Деире служиму, трие Твои отроцы небрегоша безбожнаго веления, посреде же огня ввержени, орошаемы, пояху: благословен еси, Боже отец наших,

Безбожное мучителя законопреступнаго веление, страстотерпче Иоанне, преобидев, богочестив Всемогущаго Царя воин показался еси, благодатне же орошаемь, с людьми Божиими пел еси: благословен еси, Боже отец наших.

Сладкое и великое и радостное торжество ныне люди Господни облиста, еже мучеников доблейший целомудрый Иоанн вообрази. Точит бо цельбы молящимся верно Господу, иже взывают: благословен еси, Боже отец наших.

Дерзновение имея ко Владыце всех, святе Иоанне, яко ближний угодник Его, во обстоянии напастей наших предстательствуй Ему о нас и помогай избавитися нам от грехов, да богомудренно поем: благословен еси, Боже отец наших.

Дерзновение имея к своему Владыце, о нас молитву сотвори, Иоанне, и прошения наша исполни, и грехов прощения испроси нам молитвами твоими, вопиющим: благословен еси, Боже отец наших.

Богородичен: Преславное совершися таинство в Тебе, Богомати, безсеменно бо зачала еси Сына бремя грех наших упразднившаго. Темже, упование на Тя имуще и Твою помощь зряще, усердно вопием: благословена еси, Дево Владычице.

Песнь 8

Ирмос: Пещь иногда огненная в Вавилоне действа разделяше, Божиим велением халдеи опаляющая, верныя же орошающая, поющия: благословите, вся дела Господня, Господа.

Вышних ищай, на земли прелести возненавидел еси, Богоблаженне. Темже, с мученики Христовыми в любви духовней соединився, дерзновенно Богочеловека Иисуса проповедал еси, о Немже зовеши: благословите, вся дела Господня, Господа.

Неоскудно требования подавая, нищим был еси готовый питатель, воине благочестивомудренне Иоанне. И ныне, притекающия к тебе назирая, исполни тех прошения, да радостно зовем: благословите, вся дела Господня, Господа.

Всезритель Бог, усердие твое, Иоанне, и совершенную веру видев, прослави тя славою вечною. Егоже моли в пользе ущедрити ны, богомудренно поющия: благословите, вся дела Господня, Господа.

Моления наша приими, ныне приносимая тебе, праведному страстотерпцу. Тебе бо даде Господь чудесем дарование подаяти просящим верно прошения и превозносящим Христа во веки и поющим: благословите, вся дела Господня, Господа.

Богородичен: Марие Богоневесто, к Тебе прибегаем и Тебе, припадающе, молимся: виждь, Владычице, скорбь нашу и озлобление от враг наших и умири жизнь всех нас, Миротворца порождши Господа, Егоже благословим во веки.

Песнь 9

Ирмос: Безначальна Родителя Сын, Бог и Господь, воплощся от Девы, нам явися, омраченная просветити, собрати расточенная. Тем Всепетую Богородицу величаем.

Добр явился еси пособник, преславне, людем Божиим, гонимыя сокрывая, и ныне чудесне помоществуеши верным, сего ради в памяти благодеяний твоих Христа Бога величаем.

Твоя чудеса, преблаженне Иоанне, во всем мире проповедаются; темже и днесь, собравшеся, славу возсылаем Христу, тебе прославльшему.

Нас, восхваляющих тя, мучениче Христов, и твоея помощи просящих, днесь услыши, и к полезным управляти не престай, молитвенник теплейший и ходатай к Богу нашему являяся.

Изряден врач сердец человеческих чудодеянии явился еси, Иоанне, помоществуя всем богочестивым; тем, воспевающе тя, Христа величаем.

Богородичен: Пети, Дево, Тя не престаем, Помощницу, покров, скорое заступление и Предстательницу нашу непостыдную; соблюди Твоя рабы от всякаго озлобления и от козней лукаваго свобождай присно.

Светилен

Венценосче святе, предстояй со Ангелы Христову Престолу и света оттуду исполняяйся, страстотерпче, мир миру молитвами твоими исходатайствуй и нам спасение, благочестно память твою совершающим и в скорбех притекающим к тебе, Иоанне всебогате.

Оставляя комментарий, Вы принимаете пользовательское соглашение

Рейтинг
( 2 оценки, среднее 5 из 5 )
Понравилась статья? Поделиться с друзьями:
Для любых предложений по сайту: [email protected]